Glasvlies of Renovlies

Kies ik glasvlies of renovlies voor mijn nieuwbouwwoningen? Een vergelijking van beide producten voor wandrenovatie. Bij het renoveren van je interieur is het belangrijk om de juiste materialen te kiezen.

Glasvlies en renovlies zijn twee populaire opties voor het bekleden van wanden. In dit blogartikel van Renovlies Behang zullen we de kenmerken, voordelen, nadelen, kosten en installatiemethoden van zowel glasvlies als renovlies bespreken.

Dit zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw project. Wil je de laagste prijs betalen voor behangen en sauzen? Vraag dan een gratis offerte aan bij Renovlies Behang.

Vragen? Bel ons op 030-2072303

Glasvlies

Glasvlies is een dunne, geweven stof gemaakt van glasvezels die gebruikt wordt voor wandbekleding. Het wordt vaak gebruikt als een duurzame en decoratieve optie voor het renoveren van muren.

Hier zijn enkele belangrijke punten over glasvlies:

Voordelen van glasvliesbehang:

  1. Duurzaamheid: Glasvlies is zeer sterk en bestand tegen scheuren, waardoor het een langdurige wandbekleding is.
  2. Versterking: Het gebruik van glasvlies kan kleine scheuren of onregelmatigheden in de muur verbergen en versterken.
  3. Brandwerendheid: Het heeft brandvertragende eigenschappen, waardoor het een veilige keuze is voor wanden.
  4. Verscheidenheid aan texturen: Glasvlies is verkrijgbaar in verschillende texturen en patronen, waardoor je diverse ontwerpmogelijkheden hebt.

Nadelen van glasvlies:

  1. Moeilijk te repareren: Indien beschadigd, kan het lastig zijn om glasvlies te repareren zonder de hele wandbekleding te vervangen.
  2. Voorbereiding vereist: Om glasvlies op de muur aan te brengen, is het nodig om de wanden goed voor te bereiden door ze glad te maken en te egaliseren.

Je kunt ook kiezen voor renovlies of glasvezelbehang. Ontdek bij Renovlies Behang alle kenmerken van behangsoorten. Advies nodig? Laat het ons weten.

Kosten van glasvlies

De kosten van glasvlies variëren afhankelijk van de kwaliteit, textuur en het merk. Over het algemeen liggen de kosten tussen €5 en €10 per vierkante meter, exclusief installatiekosten.

Installatiemethode van glasvlies

De installatie van glasvlies omvat het aanbrengen van een primer op de muur, gevolgd door het aanbrengen van de glasvliesstroken met behulp van speciale lijm. Daarna wordt de muur afgewerkt met verf of behang.

Renovlies

Renovliesbehang is een hoogwaardig vliesbehang dat steeds populairder wordt voor wandrenovatie. Het bestaat uit cellulose- en textielvezels en biedt een glad en strak resultaat. Wanneer kies ik voor glasvlies of renovlies:

Voordelen van renovlies behang:

 1. Eenvoudige reparatie: Bij beschadiging is renovlies relatief gemakkelijk te repareren zonder de hele wand opnieuw te bekleden.
 2. Naadloze afwerking: Renovlies zorgt voor een naadloze en gladde afwerking van de muur, waardoor het een perfecte keuze is als je een strakke uitstraling wilt bereiken.
 3. Verbergt scheuren en oneffenheden: Renovlies kan kleine scheuren en onregelmatigheden in de muur verbergen en zorgt voor een egale oppervlakte.
 4. Overschilderbaar: Je kunt renovlies gemakkelijk overschilderen in de gewenste kleur, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt voor het aanpassen van je interieur.

Nadelen van renovlies

 1. Hogere kosten: Over het algemeen is renovlies duurder dan glasvlies, vanwege de hoogwaardige kwaliteit en de naadloze afwerking die het biedt.
 2. Voorbereiding van de muren: Net als bij glasvlies vereist renovlies ook de voorbereiding van de muren door ze glad te maken en te egaliseren.

Kosten van renovlies

De kosten van renovlies behang variëren afhankelijk van de kwaliteit en het merk. Gemiddeld liggen de kosten voor renovlies behang of glasvliesbehang tussen €15 en €25 per vierkante meter, exclusief installatiekosten

Installatie van renovliesbehang

De installatie van renovlies of glasvlies omvat het aanbrengen van een speciale lijm op de muur, gevolgd door het aanbrengen van het renovlies.

Vervolgens wordt het renovlies gladgestreken en eventuele luchtbellen verwijderd. Na droging kan glasvlies of renovlies worden overschilderd met verf.

Ontdek ook de verschillen tussen renovlies of stucen. Op deze manier weet je precies wat het beste is voor jouw muren en plafonds.

Renovlies of glasvlies nieuwbouw

Renovlies of glasvlies is een populair materiaal voor het bekleden van wanden in nieuwbouwwoningen.

Het wordt gebruikt om onregelmatigheden in het oppervlak te verbergen en een gladde afwerking te creëren. Renovlies is een glasvezelvlies dat wordt aangebracht met lijm en vervolgens wordt overgeschilderd.

Het biedt duurzaamheid, scheurbestendigheid en maakt de wanden eenvoudig schoon te houden.

Glasvlies heeft een vergelijkbare functie, maar is iets dikker en zorgt voor een nog sterkere en strakkere afwerking.

Beide materialen zijn geschikt voor zowel particuliere woningen als commerciële ruimtes en bieden een betaalbare en moderne oplossing voor wandafwerking in nieuwbouwprojecten.

Wat is beter glasvlies of renovlies?

Zowel glasvlies als renovlies zijn goede opties voor wandrenovatie, maar ze verschillen op enkele belangrijke punten.

Glasvlies biedt duurzaamheid, versterking en diverse ontwerpmogelijkheden, terwijl renovlies een naadloze afwerking, eenvoudige reparatie en overschilderbare eigenschappen biedt.

De keuze tussen glasvlies of renovlies hangt af van je persoonlijke voorkeuren, budget en het gewenste eindresultaat. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij Renovlies Behang om de beste keuze te maken voor jouw specifieke project.